Uhapšen muškarac koji je prodavao drogu po Goraždu pa isporučen policiji u Sarajevu - Goražde PRESS

Breaking

21. 01. 2018.

Uhapšen muškarac koji je prodavao drogu po Goraždu pa isporučen policiji u Sarajevu

Policajci u Prači uhapsili su Emira Galešu (35) nakon što su kod njega pronašli blizu 20 grama marihuane. Naknadnim provjerama utvrđeno je da se u Sarajevu sumnjiči za drugo krivično djelo te je isporučen policiji u Sarajevu. Galeša je bio dio trinaestočlane grupe protiv koje je u februaru 2016. godine pred sarajevskim pravosuđem potvrđena optužnica za dilanje droge. Ova grupa pala je u akciji "Most". Osim u Sarajevskom, drogu su prodavali i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu te na području Goražda.

Galeša je uhapšen tokom redovne kontrole saobraćaja na magistralnom putu M5 Pale - Prača - Hrenovica, nakon što je policija zaustavila Fiat u kojem su se nalazile dvije osobe. Galeša je policajce pokušao obmanuti dobrovoljnom predajom jednog paketića marihuane.

- U Kaljanima kod Prače, prilikom saobraćajne kontrole vozila, policajcima je predao jedno PVC pakiranje droge, ali nakon sumnje tokom razgovora s osumnjičenim, na osnovu naredbe suda, izvršena je detaljna kontrola automobila. Ispod gumene obloge kod mjenjača brzine pronađeno je oko 20 grama droge - kazao nam je glavni tužilac BPK Goražde Mirsad Bilajac.



Goražde PRESS / Avaz

Stranice