Omaložavajuće i prijeteće poruke uposlenice Gradske uprave Goražda na Uredništvo Goražde PRESS-a - Goražde PRESS

Breaking

12. 03. 2018.

Omaložavajuće i prijeteće poruke uposlenice Gradske uprave Goražda na Uredništvo Goražde PRESS-a

Izuzetno je žalosno i jadno kako osoba koja je zaposlena u Gradskoj upravi Grada Goražda se služi bahatim, omalovažavajućim i prijetećim porukama na Uredništvo portala Goražde PRESS-a.

Prvo ćemo javnost upoznati o čemu se zapravo radi.

Goražde PRESS je 8. Marta objavio foto-reportažu sa ulica Goražda u povodu Međunarodnog dana žena. Ono što predstavlja žaljenje jedne osobe koja je zaposlena u jednoj instituciji je nepoznavanje rada medija, nepoznavanje zakona i slobode medija je još jadnije za osobu zaposlenu u Gradskoj upravi Grada Goražda.

Dotična osoba čije ime nećemo spominjati, slučajno se našla u kadru objektiva na javnom mjestu, govori o ugrožavanju nečije privatnosti. Dotična osoba je vidjela fotografa, prošla pored njega nereagujući, da bi dan poslije 9. Marta iz ustanove Gradske uprave na mobilni telefon i sa službene mail adrese „gorazde.ba“ uputila niz omalovažavajućih i prijetećih poruka na Uredništvo.
Žalosno je da jedna ovakva osoba radi u jednoj ovakvoj instituciji. Ne znam da li čovjek treba da se smije ili plače na osnovu iskazanih prijetećih poruka jedne ovakve nesposobne i nepismene osobe. Žalosno je da kadar Gradske uprave ne poznaje medije u Gradu, njihov angažman.

Goražde PRESS godinama je objavljivao i objavljivat će razne foto-reportaže. Objavljivali smo maturante, učenike, raju na Drini tokom ljeta, Festival prijateljstva i brojne druge događaje u Gradu u kojem konstantno dobijamo podršku za naš angažman i djelovanje, jer se radi o jednom od najažurnijih lokalnih medija kojem je fokus da kroz fotografije proprati događaje, dešavanja u našem gradu.




Nikad niko nije iskazao bilo što ružno na rad, angažman portala Goražde PRESS-a, a naše ogorčenje upravo jeste jer to dolazi od kadra jedne institucije koja bi trebala da bude na usluzi medijima.

No, čast ostalim uposlenima, ali ogorčenje i žalost predstavlja da jedan kadar Gradske uprave ne poznaje lokalne medije, njihov rad, angažman i politiku, te da se kadar ove institucije služi omalovažavanjem i prijetećim porukama bez ikakve osnove je samo za žaliti jednu ovakvu osobu zaposlenu u Gradskoj upravi Grada Goražda.

Na kraju što mogu da poručim dotičnoj osobi, da na pitanje „Ko ste Vi?, će vam veoma rado odgovoriti službenici MUP-a na koje ste se pozvali bez ikakve osnove, jer objavljeni tekst i fotografije koje su u svrhu normalne vijesti koju Vi očito nemate sposobnost vlastitog uma da shvatite rad portala Goražde PRESS-a, što predstavlja moje osobno žaljenje na mjestu na kojem ste zaposleni.




Što se tiće Sudske tužbe, odgovorno tvrdim da bi Vam se sudija nasmijao direktno u lice za slučaj koji bi ste predali bez ikakve osnove, krivičnog dijela, jer ste sasvim slučajno upali u kadar normalne fotografije, vidjeli fotografa i nereagujući prošli pored njega.
Vjerujem da niti jedan advokat u Gradu ne bi prihvatio Vaš slučaj osobe koja je sve što bi se desillo na Sudu da platite odštetu, a budući da ste zaposleni u instituciji u kojoj primate i više nego što zaslužujete platu, samo izvolite.

Javnost obaviješavamo da su fotografije ipak na zahtjev građanina uklonjene, ali dužnost Goražde PRESS-a je i upozoriti javnost da ima potpuno pravo i slobodu da u skladu politike koju trenutno i sprovodi a to je promocija grada, društvene sredine objavi, a to što nekom smeta što se sasvim slučajno našao u kadru objektiva dokazuje samo mentalni problem ove osobe. Ovo je jedinstven slučaj, a znamo da se iza paravana krije nešto sasvim drugo, i da nije tačno da dotična osoba ne poznaje Uredništvo, rad portala tolike godine koliko portal postoji i čiji Urednik je javno vidljiv i dostupan građanima.

Budući da se radi o klasičnom pokušaju zastrašivanja i psihičkom pritisku te neosnovanim prijetnjama tužbama i drugim posljedicama za sve naredne poruke od dotične osobe svoj angažman će zaista i imati policijski službenici.

A dotičnoj osobi sljedeći put savjetujemo da izbjegava objektiv i tako sebe poštedi poniženju jedne osobe koja je zaposlena u jednoj instituciji.

Žalosno i ponižavajajuće da jedna ovakva osoba radi u instituciji kakva je Gradska uprava Grada.



Redakcija

Stranice