U Hrenovici otkriveno 5 migranata, tri lica u Goraždu na parkingu konzumirlai alkohol, pronađena puška na zadnjem sjedištu vozila - Goražde PRESS

Breaking

13. 03. 2018.

U Hrenovici otkriveno 5 migranata, tri lica u Goraždu na parkingu konzumirlai alkohol, pronađena puška na zadnjem sjedištu vozila

Dana 12.03.2017.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Šumska krađa” iz čl.316.st.1. KZ F BiH, protiv osumnjičenog T.S., nastanjenog u selu Jarovići – Grad Goražde.

Dana 12.03.2018.godine u 15,20 sati patrola policije policijske stanice Prača je u naselju Hrenovica općina Pale u F BiH, zapazila pet NN muških lica i ustanovila da isti ne posjeduju nikakva indentifikaciona dokumenta, te da se radi o sirijskim migrantima koji su ilegalno prešli državnu granicu BiH. Lica su pozvana do službenih prostorija policijske stanice Prača, gdje su ih nakon izvjesnog vremena preuzeli pripadnici Ministarstva sigurnosti, odjeljenje Goražde.

Dana 12.03.2018.godine u 21.20 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su na parking prostoru u ul.S.Sofovića – Sofe u Goraždu pored parkiranog vozila marke ”Golf 4” zatekli lica F.A., L.E., i H.A., iz Goražda da konzumiraju alkohol, te su pregledom navedenog vozila vlasništvo F.A., na zadnjem sjedištu pronašli vazdušnu pušku marke “HETSAN” cal.4,5mm fabričkog br: 061701803 za koju navedeno lice nije posjedovalo odgovarajuću dokumentaciju, koja je privremeno oduzeta uz uredno izdatu potvrdu. Izvršeno je i alkotestiranje F.A., kojom prilikom je utvrđeno 1,76 g/kg alkohola u organizmu, a protiv navedenog lica bit će podnešene prijava iz oblasti Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice